Kasten kuormalavahyllystöt muuttuviin tarpeisiin

  • Schenker_pallet_racking_1
  • Schenker_pallet_racking_2
  • Schenker_pallet_racking_3

Kasten kuormalavahyllystöt muuttuviin tarpeisiin

DB Schenker Oy:n Ilvesvuoren logistiikkakeskuksessa on Kasten-kuormalavahyllyt, joissa on tilaa lähes 30 000 lavapaikalle. Logistiikkakeskuksessa sijaitsee palveluvarasto maahantuonti- ja tukkukaupan asiakkaille sekä erillinen varasto kemikaaleille. 

”Ensimmäisissä keskusteluissa harkittiin erilaisia hyllystövaihtoehtoja ja ideoitiin, mikä hyllystöratkaisu parhaiten soveltuu vastaamaan asiakastarvetta ja on muunneltavissa tulevia tarpeita vastaavaksi”, Constructor Finlandin avainasiakaspäällikkö Jukka Vahteri kertoo. Toimitetut Kasten-kuormalavahyllyt koostuvat standardituotteista, jolloin hyllystöjä voidaan joustavasti muuntaa. Ilvesvuoren hyllyissä on yli 9 m hyllystökorkeus. Vaakapalkkipituudet optimoitiin standardimallisen EUR-lavan ja erikoislavojen suhteen siten, että varaston neliöt ja kuutiot tulevat tehokkaasti käyttöön. Varastotilaa on tällä hetkellä 25 000 neliömetriä. 

Logistiikkajohtaja Katri Kostiaisen mukaan DB Schenkerillä ja Kastenilla on jo aiemminkin ollut keskinäistä yhteistyötä. Kastenin hyllystöt on asennettu muun muassa yhtiön Turun sataman läheisyydessä sijaitsevaan logistiikkakeskukseen, missä varastotilaa on noin 33 000 neliömetriä. ”On tärkeää, että hyllystö kestää varastossa päivittäistä käyttöä. Hyllytoimittajan valinnassa kiinnitimme huomiota myös kilpailukykyiseen tarjoukseen, tuotteen laatuun ja nopeaan toimitusaikatauluun”, Kostiainen muistelee. 

Ilvesvuoren logistiikkavarastoon on ensi vaiheessa varastoitu muun muassa renkaita, voiteluaineita, rakennusalan materiaaleja sekä kemikaaliteollisuuden varastoitavia tuotteita. 

”Herkästi syttyvien aineiden alueella on otettu huomioon ATEX-määräykset sähkölaitteissa ja trukkikalustossa. Osa hyllystöistä on maadoitettu.”, Kostiainen kertoo. 

Lavapaikkoja                        n. 30 000 kpl

Lavat:                                     EUR-lava ja erikoislavat

Hyllystön korkeus                 9 m