Statoil Subsea, Norja

  • Statoil-Subsea-1
  • Statoil-Subsea-2
  • Statoil-Subsea-3
  • Statoil-Subsea-4

Statoil Subsea, Norja

Statoil, Norja monikansallinen öljy- ja kaasuyhtiö, on hiljattain asentanut ulokesiirtohyllystön putkien varastointiin Vestbasessa, Norjassa.

Vestbasen keskus on rakennettu vuonna 1982 ja siitä on kehittynyt alueellinen liiketoiminnan, kaupan ja teollisuuden keskus. Se tarjoaa ensisijaisen infrastruktuurin kuten hallinto- ja varastotilat yli 60 urakoitsijalle, toimittajalle ja palveluntarjoajalle, mukaan lukien Statoil, joka teki Vestbasesta kotinsa.

Yhteistyö Statoil Subsean ja Constructorin välillä alkoi 90-luvun alussa ja Constructor on vuosien varrella toimittanut erilaisia varastointiratkaisuja moniin Statoil Subsean varastoihin Vestbasesta.

Statoil Subsea varastoi paljon laitteistoja, kuten "nousuputkia", jotka ovat erittäin painavia. Nämä putket upotetaan porauslautalta meren pohjaan, missä tuotantoputkia huolletaan.

Käyttöpäällikkö Manager Bjarne Brunsvik kertoo:
"Olemme hyvin tarkkoja näiden putkien kunnon suhteen, koska ne toimivat suojasulkuna erottamaan hitsaukset ympäristöstä. Putket ovat erittäin kalliita valmistaa ja tästä syystä niitä käytetään aina uudelleen ja uudelleen. Siksi on tärkeää, että pystymme systematisoimaan näiden putkien käsittelyn ja säilytyksen. Putket testataan säännöllisesti aina silloin, kun ne varastoidaan ulokehyllystöön ja kun ne siirretään tarkastusaltaaseen".

Vaatimus:

Kalliiden putkien aikaisempi varastointiratkaisu oli varastoida ne laatikoihin, jotka oli suunniteltu niiden kuljettamiseen merellä oleville kentille ja takaisin tai sitten ne makasivat lajittelematta monitasoisilla ritilöillä tarkastusta odottamassa. Kaiken kaikkiaan tavoitteena oli saada aikaan järjestys ja varmistaa esteetön luoksepääsy kuhunkin putkeen.

Ratkaisu:

Putket ovat jopa 13 metrin pituisia ja nyt ne varastoidaan ulokesiirtohyllystöön. Vaunut liikkuvat kiskoilla, jotka on upotettu betonilattiaan. Vaunuja liikutetaan vaunun etupuolella sijaitsevasta ohjausyksiköstä tai kauko-ohjaimella. Vaunut liikkuvat toiselle sivulle halutun käytävän avaamiseksi.

Ratkaisu tarjoaa täyden pääsyn kuhunkin putkeen ja niitä käsitellään nelitietrukilla ja siltanosturilla.

Bjarne Brunsvik toteaa:
"Olemme saavuttaneet monia etuja käyttämällä tätä ratkaisua: Pystymme käsittelemään kutakin putkea nopeasti ja putket varastoidaan nyt sisätiloissa, jolloin niiden tarkastus paljon yksinkertaisempaa"