Bosch Animal Feed, Saksa

  • Bosch_1
  • Bosch_2
  • Bosch_3
  • Bosch_4
  • Bosch_5

Bosch Animal Feed, Saksa - Kasten Lean-tuotannon varastointiratkaisuja

Laajentaessaan eläinten rehujen tuotevalikoimaansa Bosch päätti laajentaa ja nykyaikaistaa tuotantolaitoksiaan. Tuotantorakennuksen lisäksi suunniteltiin varasto ja lähettämö, pinta-alaltaan 4 000 m2. Varastotilaa tarvittiin tuhansille Euro-lavoille. 

Varastoon tarvittiin kustannustehokas perinteisen kuormalavahyllystön ja modernin ohjaustekniikan yhdistelmä tehostamaan kuormalavatuotteiden hakuaikoja. Myös ratkaisu valmiiden tuotteiden lavojen siirtämiseen tehtaalta varastoon ja edelleen lähetettäväksi oli tarpeen.

Ratkaisu

Kehitimme puoliautomaattisen tuotantovarastokonseptin. Ratkaisussa käytetään kuljetinjärjestelmää yhdessä P90-kuormalavahyllystön ja DILOS-varastonhallintajärjestelmän kanssa. 

Tehtaalta lavatuotteiden käsittely alkoi kiristekäärinnällä ja hissimatkalla ylös sähkökäyttöiselle kuljetinradalle. Tällä moottoroidulla radalla kuormalavat ohittavat MOVO-siirtohyllystön, jossa pakkausmateriaalit ja esitteet otetaan mukaan uuden rakennuksen kääntöasemalle.

Valtaosa kuormalavoista kulkee nostoaseman läpi jollekin kolmesta tasosta. Siellä lava otetaan vastaan poikittaiskuljettimelle ja kuljetetaan ennalta määrättyyn solaan. Ennen nostoasemalle saapumista kuormalavoja voidaan kuitenkin vielä lisätä tai poistaa manuaalisesti.

Erikoista ratkaisussa on jatkuva tavaroiden kuljetus painovoimaa käyttävillä rullaradoilla. Lavat siirtyvät määrättyihin paikkoihin pelkästään painovoiman ansiosta. Jarrurullat varmistavat vakionopeudeksi kaksi metriä sekunnissa.

Jopa 600 kuormalavaa lastataan nyt päivittäin ja yhteispaino on jopa 100 000 kg

Kapasiteetit:

Läpivirtaushyllystön varastointikapasiteetti: 4 908 Euro-lavaa
Ratojen lukumäärä (pituus 35 m): 48 kolmessa tasossa
Kapasiteetti/rullarata (pitkä): 27 Euro-lavaa
Ratojen lukumäärä (pituus 22 m): 20 kolmessa tasossa
Kapasiteetti/rullarata (lyhyt): 17 Euro-lavaa