Linkosuo siirsi hyllynsä kiskoille -ennakoiva suunnittelu säästi aikaa ja rahaa

  • Mobile_pallet_racking_linkosuo_1
  • Mobile_pallet_racking_linkosuo_2
  • Mobile_pallet_racking_linkosuo_3
  • Mobile_pallet_racking_linkosuo_4

Linkosuo siirsi hyllynsä kiskoille -ennakoiva suunnittelu säästi aikaa ja rahaa

Kukapa ei olisi maistanut tamperelaisen Linkosuon Leipomon Palttoonnappeja tai RuisSipsejä. Niitä varastoidaan nyt  kuormalavasiirtohyllyssä.

Kun Linkosuon Leipomon kuivaleipävarasto rakennettiin 2000-luvun alussa, oli johdolla jo silloin selkeä visio kuivaleipätuotannon kehittämisestä ja laajentamisesta. Tuolloin ehdotimme siirtohyllykiskojen asentamista lattiaan valmiiksi. Näin lavapaikkojen lisäys varaston käydessä pieneksi olisi helppoa. Tämän mahdollistaa se, että Kastenin kuormalavahyllystö voidaan asentaa sekä lattialle että kiskoille siirtohyllyksi.

– Linkosuolla ajatukseen tartuttiin innokkaasti. Lisäkustannus kiskojen asentamisesta ei ollut tuolloin kovin suuri kustannus, kertoo Linkosuon varastopäällikkö Timo Aho. Koko varasto mitoitettiin jo alun perin tulevaa laajennusta silmällä pitäen.

Hyllystö suunniteltiin siten, että vaunut sopisivat tismalleen kiskoille asennettavaksi. Pylväät ja aluslevyt oli ajateltu tulevaa käyttöä ennakoiden. Nyt kun kuivaleipäsektorista on kasvanut leipomon päätuote ja varasto jäänyt auttamattomasti ahtaaksi, saatiin 65 %:a enemmän lavapaikkoja siirtymällä perinteisestä kuormalavahyllystöstä siirtohyllyyn.

Aikaa kului vain kolme viikkoa vanhan hyllystön purkamiseen ja uudelleen pystyttämiseen kiskoille siirtohyllyksi.

Nyt trukkipääte ehdottaa, mihin lava laitetaan ja kertoo mistä se haetaan. Työteho on parantunut huomattavasti ja virheet käytännössä loppuneet.

– Projekti meni hyvin, aikataulut olivat tarkkaan harkittuja ja asentajat todella tehokkaita. Constructor ja Intolog hoitivat hommansa hyvin, summaa tyytyväinen Timo Aho. 

Korkeus 7,3 m
Lavapaikkojen lkm 1938 kpl
Vaunujen lkm 9 kpl
Vaunujen pituus 16,55 m
Vaunukuorma maks. 80 t
Ohjaus IFM Ecomat