Kasten esittelee markkinoiden leveimmän hissivarastoautomaatin

Kasten esittelee markkinoiden leveimmän hissivarastoautomaatin

Varastot ovat viime vuosina uudistuneet ja automatisoituneet vauhdilla. Suomalainen Constructor Finland on pyrkinyt vastaamaan markkinoiden vaateisiin kehittämällä hissiperiaatteella toimivasta KASTEN Tornado-varastoautomaatistaan markkinoiden leveimmän.

KASTEN Tornadojen suunnittelija ja valmistaja Constructor Finland on ollut jo vuosia pc-ohjattujen hissiautomaattien markkinajohtaja Euroopassa. Nopeita ja hiljaisia Tornadoja onkin myyty eri puolille maailmaa jo lähes tuhat.

Tornadot soveltuvat lähes kaikentyyppisiin varastointitarpeisiin. Laite pakkaa tuotteet tiiviisti käytössä olevaan korkeustilaan. Kun automaatille syötetään halutun tuotteen koodi, hissi hakee tilatun paletin ja tuo sen keräilijälle oikealle noutokorkeudelle. Tarvittaessa koko paletti voidaan kuljettaa toiseen työpisteeseen. Tornadot säästävät myymälän lattiapinta-alaa jopa 70 prosenttia perinteisiin hyllyihin verrattuna. Keräilytyötä niiden on laskettu säästävän varastoissa jopa 60 prosenttia.

Tähän asti Tornadojen palettien suurin standardileveys on ollut neljä metriä. Tampereen Logistiikka 2011 -messuilla 12. - 14.10 Constructor Finland esittelee entistä suuremman, jopa 4,25 metriä leveillä paleteilla varustetun Tornadon. Sen yhden paletin kantavuus standardisyvyydellä (820 mm.) on 400 kiloa. Nelimetriselle paletille kantavuutta saadaan peräti 500 kiloa.

– Palettien syvyys voi olla suurempikin, mutta 820 millisestä paletista tuotteet pystytään vielä poimimaan käsin. Valmistamme tilauksesta myös leveydeltään ja syvyydeltään pienempiä paletteja, koneen mitoitus tehdään aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti, vientipäällikkö Oskari Lindstedt Constructor Finlandista kertoo.

Korkeimpien Tornadojen konekoko on jopa 15 metriä, jolloin niiden kokonaiskapasiteetti yltää 40 000 kiloon. Lastauskorkeus on standardikoneessa jopa 850 millimetriä. Hyllytilaa Tornadoon saadaan tarvittaessa useita satoja juoksumetrejä.

KASTEN Tornadoja ohjataan helppokäyttöisellä Windows-pohjaisella pc-ohjaimella. Tehokkaimmillaan Tornado on silloin, kun se liitetään osaksi yrityksen tietojärjestelmää. Uusimmat automaatit tunnistavat myös puheohjausta sekä RFID-tekniikkaa ja niiden käyttöjärjestelmät ovat integroitavissa mihin tahansa varastonhallintajärjestelmään.

Lisätiedot ja kuvapyynnöt:

Constructor Finland Oy

Stefan Lindh, puh. +358 505 502 202

Katrin Vuorio, puh. +358 408 29 0 919

Oskari Lindstedt puh. +358 50 528 6936

Sähköposti: etunimi.sukunimi@kasten.fi